sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kärrynpyörien lävitse maailman menoaMaailma meidän silmin. Katkonaisina kuvina, pieniä hetkiä suuria hetkiä, yksi kokonaisuus kaikki hajallaan ja kaikki yhtä, ohitan monta, tarraudun kiinni siihen mitä tahdon nähdä. Tupakan tumppeja kasassa, liian monta putkessa, helpompaa hukuttaa sanani sauhujen sekaan, piiloutua vähän, puoliksi muualla ja sanani ovat utuisia, lauseet turhan ympäripyöreitä. Tunnen olevani turhan paljas, tulleeni nähdyksi liian keskeneräisenä.

Ehkä on myönnettävä ettei koskaan voi nähdä toisen maailmaa laidasta laitaan. Olenko kohtuuton vaatiessani sitä, kysyn itseltäni, taidan olla. Odotan ihmisiltä kenties enemmän kuin kenenkään on mahdollista todella antaa, niinkuin minä kaikista maailman ihmisistä saisin luvan olla se joka avaa ne lukot, kaataa viemäriin vanhat roskat, puhdistaa mielen. Kymmenen papukaijanmerkkiä ja urhoollisuusnappi rintaan pläntättynä. Ehei, herään, haluaisin olla, mutten ole. Monta kertaa herään samoihin ajatuksiin, tunnen jo kulutetutkin kuin uusina, havahdun kerta toisensa jälkeen. Lopulta ymmärrän, olen ulkopuolella, aina ulkopuolella, en koskaan näkemässä niinkuin toinen ja se mitä voin tuntea toisen puolesta, on aika pientä. Se sattuu, miten todellisuus ei anna tilaa sellaiselle.

Mutta ehkä se on kuitenkin enemmän kuin mitään. Ehkä annan itseni vain rakastaa, siihen lataan kaikkeni, rakastan ja yritän, yritän todella ymmärtää
vaikka toisinaan tahtoisin vaihtaa sanani kärrynpyöriin, sanoa katso näin helppoa se on, impulsseja ja nuoruuden sykettä, maailma pyörii ja mieli voi tyhjentyä- irti päästää irti - vaikka tosiasiassa tiedänkin eihän se niin ole. Elämää ei voi kiteyttää, ei mikään elä hetkeä kauempaa yhdessä pienessä kärrynpyörässä.

Mutta ainakin hetken voin elää siinä pyörässä, ajatella tähän tiivistän kaiken, tässä olemassaoloni on vain kevyt. Sanani ovat tyhjiä, ne leijailevat lävitsemme tai pikemminkin ohitsemme. Itken koska tajuan en minä saa olla se joka pelastaa. En minä eikä kukaan muu, vain ihminen itse.
Ei kommentteja: